Frisbeegolfia Paimiossa

Ensin kaatui keilahalli ja sitten hiihtoputki? Ajautuuko myös hiihtoputki konkurssiin? Eikö harrastajien määrä ole riittävä pitämään hiihtoputkea taloudellisesti kannattavana yrityksenä? Eivätkö yritykset tue riittävästi henkilöstönsä tykytoimintaa? Osakeyhtiön hallitukselle tilanne on haasteellinen. Varsinaissuomalaisten hiihtäjien onkin jatkossa suunnattava matkansa useammin Paimion hiihtoputkeen. Paimion kaupunki on omalta osaltaan tukenut toimintaa merkittävällä panostuksella eikä ole enää järkevää jatkaa tätä tukea taloudelliselta pohjalta. Muunlainen tuki on jatkossakin tarpeen. Paimiossa on myös muita liikuntapaikkoja, joita tulee tasapuolisesti kehittää. Uutena lajina paimiolaisille on tarjolla frisbeegolf ja tämä liikuntamuoto ei rasita Paimion taloutta. Paimion frisbeegolfrata on ihanteellisella paikalla keskellä kaupunkia mutta luonnon helmassa. Kiitos kaupungille ja frisbeeliitolle siitä, että olemme saaneet näin upean harrastus mahdollisuuden Paimioon. Lajin saloihin pääsee nopeasti ja heittäminen sujuu pienen harjoittelun jälkeen. Laji sopii kaikenikäisille ja koriin kiekon saa ilman fyysistä voimaa. Heittäminen edellyttää oikean teknisen suorituksen ja sen kyllä oppii. Itse aloitin heittämisen poikani kanssa toukokuussa ja nyt olen osallistunut jo kahteen viikkokisaan. Tänään viikkokisoihin osallistui 24 kilpailijaa ikähaarukassa 9-56 vuotta ja hauskaa oli. Lajin alkuun pääsee yhdellä draiverikiekolla ja yhdellä puttikiekolla. Kiekot maksavat 7-20 euron välillä. Parilla kympillä saa jo ihan hyvät pelivälineet. Jos jäät lajin ”koukkuun”, niin kiekkoja tulee ostettua pikkuhiljaa lisää. Itse jäin ”koukkuun” poikani kanssa. Kiekot toimivat vähän erilailla tuuliolosuhteet huomioiden. Tämä tekeekin lajin harrastamisen erityisen mielenkiintoiseksi. Paimion radan kierros on noin kilometri, joten myös melkoinen määrä askeleita tulee heittämisen lisäksi. Frisbeegolfissa ei käytetä golfautoja.

Tapani Lahti