Kohti kuntavaaleja 2017

Kuntavaalien ehdokasrekrytointi on käynnistynyt. Paimion SDP:llä on toistaiseksi viisitoista ehdokasta. Paimion Sdp:n syyskokoukselle, joka kokoontuu pitämään sääntömääräistä kokoustaan sunnuntaina 20.11.2016, yhdistyksen johtokunta esittää, että sosialidemokraatit asettavat Paimiossa vähintään kolmekymmentä kuntavaaliehdokasta. Olemme siis tavoitteen puolessa välissä.

Sosialidemokraateilla ovat hyvät mahdollisuudet nousta Paimiossa suurimmaksi valtuustoryhmäksi. Puolueen valtakunnallinen gallupkannatus lupaa hyvää vaalitulosta myös Paimiossa. Tämän varaan ei kuitenkaan tule tuudittautua, vaan hyvän vaalituloksen saavuttaminen edellyttää hyvää ehdokasasettelua sekä jokaisen ehdokkaan hyvää vaalityötä.

Niin kuin puolueen puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa kolumnissaan Demokraattilehdessä 3.11.2016, Sote nousee kuntavaalien tärkeimmäksi teemaksi. Tällä hetkellä maassa on kaksi sote-mallia: SDP:n malli ja hallituksen malli. SDP:n mallissa verorahat käytetään palveluihin, ei yksityisten yritysten voittoihin. Periaatteellinen ero mallien välillä on siis suuri.

Rinne kirjoittaa edelleen, että Ruotsissa palvelut on järjestetty hallituksen esittämien suuntaviivojen mukaan. Ruotsissa malli on johtanut pelkästään Tukholman alueella 20 prosentin kustannustason kasvuun ja palveluiden eriarvoistumiseen.

Kansalaiset odottavat ratkaisua siinä toivossa, että terveyserot kaventuvat ja palvelut ovat nopeasti ja läheltä saatavilla. Palvelujen saatavuuden kannalta on myös olennaista, että kustannussäästötavoitteisiin ylletään. Paimion kaupunginhallitus antoi lausunnon valtioneuvostolle kokouksessaan 2.11.2016. Lausunto piti sisällään SDP:n tärkeiksi esittämiä kantoja. Toivottavasti valtioneuvosto perehtyy tarkasti saamiinsa lausuntoihin ja muuttaa tekemiään linjauksia ennekuin tuo ehdotukset eduskunnan käsittelyyn.

Paimion SDP:n kuntavaaliohjelmaa valmistellaan yhdistyksen johtokunnassa. Tavoitteena on hyväksyä kuntavaaliohjelma yhdistyksen syyskokouksessa 20.11.2016.

Paikallisesti tärkeitä teemoja ovat muun muassa:

  • Kunnan talouden vakauttaminen
  • Koulujen peruskorjausten jatkaminen
  • Vanhustenhoidon resurssien turvaaminen
  • Uuden päiväkodin rakentaminen
  • Kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia tukevat toimet
  • Joukkoliikenteen edellytysten parantaminen, tavoitteena liittyä turun seudun joukkoliikenteeseen Föliin.

Kuntalainen, jos pidät esimerkiksi yllä mainittuja tavoitteita tavoittelemisen arvoisina, voit ilmoittautua kuntavaaliehdokkaaksi SDP:n listoille. Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää vaaliteemoista!

SDP:n toimihenkilöiden yhteystiedot löydät Paimion SDP:n kotisivuilta:

http://paimio.sdp.fi

Tapani Lahti
040 7254730
Valtuustoryhmän puheenjohtaja
SDP